بسیاری از مالکان، مهندسان و طراحان ساختمان و به ویژه افرادی که دارای خلق وخوی و طرفدار طراحی صنعتی هستند، با ویژگی‌های طراحی معماری فضا و اجرای تاسیسات مکانیکی مثل کانال‌های انتقال هوا به صورت سقف اکسپوز آگاه هستند.

کانال‌های اسپیرال اکسپوز در حال حاضر کاربرد فراوانی در ساختمان‌ها و فروشگاه‌ها دارد.

کانال‌های اسپیرال اکسپوز ، زیبایی و چشم‌نوازی صنعتی خلاقانه و مدرنی را ارائه می‌دهند. البته این سوال پیش می‌آید که کانال‌های اسپیرال اکسپوز تنها بخاطر زیبایی استفاده می‌شوند و یا دلایل فنی و کاربردی مهم‌تری هم برای انتخابشان وجود دارد؟

موارد ذکر شده در زیر علاوه بر اینکه انتخاب کانال‌های اسپیرال اکسپوز را برای زیبایی و طراحی داخلی تایید می‌کند، می‌تواند دلایل بهتری برای انتخاب و کارکرد مطلوب‌تر تجهیزات تهویه مطبوع ساختمان شود.


کانال‌های اسپیرال مقرون به صرفه هستند

هزینه ساخت و اجرا کامل کانال‌های اسپیرال می‌تواند نسبت به کانال‌های چهارگوش در اغلب موارد تا 50درصد کمتر باشد. که این موارد می‌تواند شامل فلنج‌های مصرفی، مقدار ورق مصرفی، پرت و ضایعات، نصب، حمل و نقل و... باشد


کانال‌های اسپیرال راحت‌تر تمیز می‌شوند

جهت بالا بردن راندمان انرژی دستگاه‌های تهویه مطبوع و کیفیت هوا لازم است که به صورت دوره‌ای مورد بازرسی و تمیزکاری شوند.

کانال‌های اسپیرال نسبت به کانال‌های چهارگوش به دلیل داشتن سطح داخلی صاف و سطح مقطع گرد به راحتی تمیزکاری می‌شوند.

کانال‌های اسپیرال نشتی هوای بسیار کمتری دارند

نشت هوا در سیستم‌های کانال‌کشی که دارای درزهای طولی و عرضی نامناسبی هستند، می‌تواند باعث کاهش راندمان انرژی تجهیزات تهویه مطبوع گردد. و همچنین می‌تواند روی کیفیت هوا تاثیر بگذارد. که گاهی اوقات می‌تواند آلودگی از محیط خارج وارد سیستم کانال‌کشی شود که این مساله خود می‌تواند باعث بیماری افراد ساکن در ساختمان شود.

در صورتی که کانال‌های اسپیرال از درزهای کاملا هوابندی ساخته می‌شوند و می‌تواند این معایب را از بین ببرد.

کانال‌های اسپیرال صدای بسیار کمتری تولید می‌کنند

 کانال‌های اسپیرال به دلیل ایجاد حرکت هوای یکنواخت در سیستم کانال‌کشی و افت فشارهای ناگهانی کمتر و فشار هوای ثابت در کل سیستم کانال‌کشی می‌تواند این امر نه تنها باعث افزایش بهره‌وری انرژی می‌شود، بلکه میزان سر و صدای ناشی از فشار هوا را نیز کاهش می‌دهد.